CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Khamis, 4 Ogos 2011

teringat saat-2 berpuasa di perantauan

assalamualaikum, selamat pagi :).
auww, cuaca pada pagi khamis agak mendung hujan renyai-2. kalau layan tidur ni, mesti sampai esok pagi tak bangun. haha. alhamdulillah, daa masuk puasa hari yang ke-4 dalam bulan Ramadhan ni. semoga puasa kita sama-sama diberkati dan dirahmati. pejam celik, pejam celik sekejap jee nanti bulan Ramadhan berlalu tanapa kita sedari then raya. *memang no 1.

masa bulan-2 puasa cenggini, tetiba buat aku teringat saat-saat aku berpuasa di perantauan dulu aka berpuasa di tempat orang laaa. sumpah ! aku #rindu sangat nak berpuasa di tempat orang. dulu aku berpuasa di tempat orang, dapat laaa merasai berpuasa dengan kengkawan. apa lagi dengan budak-budak housemate aku sewaktu aku masih menjadi student lagi.

bangun awal-awal pagi, sahur sama-sama. lepas tu pergi kelas macam biasa,then lepas habis kelas kelas waktu petang terus pergi bazar Ramadhan dekat dengan sekitar kawasan rumah sewa dulu. time tu laa beli makanan semua ikut nafsu. nak makan itu,nak beli ini. hahai, mamcam-macam.


bila time berbuka, buka sama-2. last2, makanan yang dibeli tak habis sebab tamak haloba sangat.


huuu, rindu sesangat dengan semua tu. sekarang ni bila daa habis belajar, daa tak ada laa nak merasainya lagi. balik kampung, berpuasa dengan family jee laa.

p/s: masih rasa terngiang-ngiang akan masa itu ! :)


7 0000 awesome blogger says?:

Eazy Izzuddin berkata...

bestnya dapat berpuasa d perantauan..
ku tak dapat merasa lagi..
xD

Siti Zaleha berkata...

@Eazy Izzuddin haha, best tau. haa, g laa merantau kat mana2. konfem dapat puasa kat perantauan.

Haziq Love'One berkata...

kete xsempat pose kt perantauan...
nk pose je cuty
nk pose je cuty
cuty je blk sabah
cuty je blk sabah..
xdpt merasa

Cik Areen berkata...

singgah sini.

btw, best kan cani. hihi.

Siti Zaleha berkata...

@Haziq Love'One heeee, cian. hehe

Siti Zaleha berkata...

@Cik Areen :)

eera berkata...

puasa jauh dr famili mmg sadis kn ? tp seronok d kelilingi kawan.. time la tak sabar mau blik kg kn..? heee..:)
http://zhafeera.blogspot.com/