CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Khamis, 28 Julai 2011

eh eh, berani pula kau cari pasal dengan aku.

assalamualaikum, selamat malam.
last update, about Wordless Wednesday #WW. tu jee mampu aku buat. huwaa, idea berkepuk-kepuk macam habuk. haishh ! =,=

oke! tadi masa saat harimau malaya sedang memulakan pertarungan dengan sang singa, aku sempat mengupdate status sebentar di wall post aku.


tak sampai beberapa saat, daa ada yang like and komen kat wall aku.


haaa, antara banyak-banyak komen ada satu tetiba komen orang antarabangsa hendon tetiba mencelah komen kat post aku. baca laa apa yang aku daa highlight tu. boleh #mamat hendon tu mencelah masuk komen pasal team bola negara hendon dia tu pun sedang lawan bola gak. hoooooo dia. ingat bagus sangat ka? bikin panas sekejap jee aku tadi. haish, semak tetiba. entah apa-apa jee.

terus kena sound setepek dengan aku.


dia pula balas macam ni, berani betul.


note for mamat hendon : eee, tak heran laa dengan team negara kau tu. bangga sangat. aigoo~~ semak jee tetiba. lain kali nak update news bola kau, update kat wall kau sendiri. bukan kat wall aku. grr~~ trimas kasih ! #hamekk kau, daa kena block dengan aku.

p/s: sedikit kecewa dengan pasukan harimau malaya. pape pun, tetap berbangga ! :)



Rabu, 27 Julai 2011

WORDLESS WEDNESDAY #WW 7 | OMG ! nak cepat dapat penyakit.

assalamualaikum, selamat malam.
Wordless Wednesday telah bermula.
picture kali ini
.
.
.


Wordless Wednesday : On Wednesday all over the internet, bloggers will post a photograph with no words to explain it to their blog. Hence the 'wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.


Rabu, 20 Julai 2011

WORDLESS WEDNESDAY #WW 6 | OMG !boleh gugur jantung berderai

assalamualaikum, selamat malam :)
sedikit terlambat untuk hari rabu ni.
bermula laa #WORDLESS WEDNESDAY.

picture kali ni.
.
.



Wordless Wednesday : On Wednesday all over the internet, bloggers will post a photograph with no words to explain it to their blog. Hence the 'wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.

p/s: nak pergi situ lagi !


Sabtu, 16 Julai 2011

sekadar gurauan


assalamualaikum, hye readers.
selamat malam :)

"eh, dah lama aku tak jumpa kau laa. aku tengok kau ni daa semakin gemok laa macam bola bom nak meletup jeee. aku rasa budak yang sebelah kau tu lagi comel, kurus jee aku tengok. tak macam kau. haha. sorry laa. aku gurau jee. jangan laa amik hati. tak boleh gurau masuk surau laa beb."

haaa, daa baca ayat kat atas nun tu? agak-agak korang pernah kena tak kat diri sendiri dengan ayat cenggitu? pehhh, bukan main lagi denga ayat comel-comel tu. memang buat panas berapi jee kan. yeah! rileks laa beb. gurau jee tu. tak kan nak amik hati kot. memang tak boleh jenis nak bawak bergurau laaa.

mai sini nak bagitahu maksud sebenar gurauan tu menurut Kamus Dewan dan Pustaka membawa maksud kepada sindiran, cemuhan atau ejekan. kurang jelas? cehh, boleh tanya sama uncle google.

ahai, memang laa boleh bergurau. sebab dengan bergurau boleh mengeratkan sesama hubungan. right? tapi, haaa, de tapi lagi. tapi perlu awas ! nak bergurau itu bertempat. means biarlah kena pada tempatnya. contohnya, macam ayat kat atas tu.

woohoo, bagi orang yang bergurau tu memang anggap ala, sekadar gurau2 biasa jee pun. bukan ada maksud apa2. tapi cuba fikir balik, apakah perasaan orang dengan yang kita bergurau tu? pehh, makan dalam beb ! memang berbulu laaa telinga ni ditambah dengan berkepuk2 tahi telinga. mananya tak marah. memang kena sabar jee laaa.

gurau, gurau gak tapi before nak bergurau tu
*fikir2 laa dahulu.
*tengok keadaan sekeliling,
*tengok orang yang kita nak bergurau tu sama ada dia jenis sensitif, cepat terasa.
*modal nak bergurau tu bertapis-tapis.

kesemua kat atas tu memang penting sangat. lagi2 kalau kita bergurau dengan orang jenis sensitif and cepat terasa ni. susah woo ! *actually,kekadang aku cam tu gak. hihihi. susah nak dipujuk. hahai.jadi jaga-jagalah before nak bergurau tu. sebab ia boleh menimbulkan kepada keburukan dan menimbulkan rasa dendam. kan susah kalau daa jadi macam tu.

manusia memang tak lepas dari kesilapan. bila daaa terjadi macaam tu, cepat-cepat laa mintak maaf. jangan pula kita ketawakan dia sepuas-puasnya lepas daa bergurau tu. kalau dia jenis cool tak pe, nih tak alahai~~ pikir sendiri laa beb.

p/s: tak boleh gurau, masuk surau laa. hihihi. :)



Selasa, 12 Julai 2011

WORDLESS WEDNESDAY #WW 5 | OMG ! bapak borek, anak rintik.

assalamualaikum, entry sebelum masuk tidur.
selamat malam :)
weee, hari ni hari wednesday aka hari rabu.
bermula laa WORDLESS WEDNESDAY.
picture kali ni
.
.
.
.



p/s: auww, si comel ni. :)


Makan Angin | SINGAPORE PART 1

assalamualaikum, hye readers !
selamat malam :)

*rembat dari blog member. :)


amendenya picture kat atas tu dengan segala bagai. oke! dah ada passport, tiket masuk ke universal studio,tiket bus semua lengkap. apa lagi pergi Makan Angin laaa. kali ini ke Singapore esok pagi. doakan selamat pergi dan pulang. hihi. :)


p/s: mahu ole2? anda boleh request di sini. *hihi, acah jee. :)




Isnin, 11 Julai 2011

pernah terfikir tak | kenapa perempuan tak jadi posmen?

iklan semata-mata


assalamualaikum, hye readers!
selamat pagi.
mood berblogging aku kali ni baru nak muncul. kepala otak blurr, idea bertompok-tompok, sudahnya hancuss mood bila mahu menaip. haha, apa merepek? abaikan jee laaa. lets to our topic. aigoo~~

oke, semalam aku daapt soalan paling the best dari follower formspring. wanna to share with u'all. soalannya KENAPA PEREMPUAN TAK JADI POSMEN?

*bukti besar gedabak tapak gajah. :) hihi.


haaa, nampak apa aku jawab kat situ? haha,sebab nanti tak ada yang nak ngorat. kalau sebab asik kena usha jee, memang tak sampai laa surat tu. hihihi

tu jawapan paling sengal dari aku. aah an, kadang terfikir juga kenapa kat Malaysia ni tak ada perempuan yang tak nak jadi posmen. asyik-asyik lelaki jee yang jadi posmen. haha, aku siap berangan camne andai ada 1 orang perempuan dalam beribu beriban manusia dalam dunia jadi posmen? adakah anda terkejut beruk 100x langkah? haha.

eh eh, jangan pandang sebelah mata oke? ingat lelaki jee boleh jadi posmen, perempuan pun boleh laa. *dengan nada berlagak. ingat perempuan tak boleh hantar surat dari 1 rumah ke 1 rumah naik motor? confirm boleh jua, perempuan zaman moden sekarang ni pun boleh buat apa yang lelaki buat.

tapi mesti comel jeee

*sumber: google

ada gak komen-komen terhebat dari kengkawan fb aku cakap kalau perempuan jadi posmen confirm surat tak sampai-2 kat rumah. haha. tu pendapat mereka. layankan jee laaa.


p/s: aku nak jadi posmen 1st perempuan boleh tak? apa kata anda?

Rabu, 6 Julai 2011

WORDLESS WEDNESDAY / #WW 4 | OMG ! this is so ?

assalamualaikum, selamat malam :)
weee, hari ni hari wednesday aka hari rabu.
bermula laa #WORDLESS WEDNESDAY.
rabu lepas tak sempat nak join. :(
kali ni mahu join juga.
picture kali ni.
.
.
.
.
.
.




Wordless Wednesday : On Wednesday all over the internet, bloggers will post a photograph with no words to explain it to their blog. Hence the 'wordless' title. The idea is that the photo itself says so much that it doesn't need any description.


p/s: lihat,perhati dan renungkan. kihkihkih. :)

Sabtu, 2 Julai 2011

"Ter...Pelanjat Boboi "

assalamualaikum, selaamt pagi :)
eh eh, ter......pelanjat boboi. hihihi.
Incik Zippo daa update segmen sini yang aku join hari itu. semuanya daa aku terjah mak aihh semua memang tak terkata senyuman dia, mampu senyum jeee sampai mak aku kata 'kau daa kenapa kak senyum sorang2,sewel?' haaaamikkk kau !

senyuman budak-budak kecik yang meleret-leret ni memang comel habis.

empunya sini : Alahai~~ tergoda i. :)

ala-ala baby Boboy Boi senyum tak ada gigi ni
empunya sini : hero comel khidmat pengurus rumah tanpa tangga Pn Aina dan En Mat P

senyuman tanpa kata-kata paling sesengal boleh koyak mulut
empunya sini

cecomel lote
empunya sini

senyuman paling menggoda sampai betul2 boleh buat nenek aku cakap "Ter...Pelanjat Boboi "
empunya sini : paling comel habis

p/s: aku? haha. korang tengok laa kat sini. haaa, baru eh eh, ter......pelanjat boboi. hihihi.


Jumaat, 1 Julai 2011

when u wake up, what the first thing u do?

assalamualaikum, hye semua.
selamat malam :)

manisnya kurma ni ! haaaa semputtt. *tiru ayat sepah kejap. hihi. seharian berblogjogging ke sana ke mari sampai kelajuan line tenet macam siput sesedut sangat membengangkan diri digagahkan jua.

oke, nak tanya ni selalu bila korang bangun tidur, apa selalu korang akan buat terlebih dahulu?

haha, korang de macam ni tak?
sumber: google.

kebiasaan aku selalu when i wake up, the first thing i do is check my phone. haaa, memang daa terlalu kebiasaan sangat2 laa dari dulu. kenapa? of course sebab tengok jam daa pukul berapa. sebab tak ada jam loceng.

selain tu konon-konon laa kot kot ada someone yang misscall or mesej kita. hihihi. sebab hobi aku bila nak tidur aku akan tukar mood kepada silent handphone!


haaa, bila daa macam ni memang harapan laa kalau aku nak perasan sesiapa yang call or mesej. time untuk beradu, janganlah kacau. hihihi. tapi tak kan aku sorang jee an, sah-sah gak korang macam ni juga an. kononnya nak mimpi indah tanpa diganggui oleh sesiapa. *sememangnya fakta.

lepas daa puas tengok check pape patut kat phone tu, baru laa terhegeh-hegeh nak kemas tempat tidur, gosok gigi, cuci muka,mandi, solat then sarapan and lakukan apa yang patut. tak gitu? huuu.

selepas tu baru laaa boleh senyum sampai ke telinga sebab dapat mesej 'selamat pagi cinta' dari yang tersayang.


p/s: kalau korang selalu bangun pagi, perkara pertama yang korang lakukan apa?


p/s: ada sesiapa tak yang terkena tipah tertipu dengan aku yang shoutbox dia de penjejak misteri 'siti nurhaliza'. sekali click jee rupanya blog PUAN RAHMAH DAUGHTERS punya kerja. hehe. aku saja jee tu nak testing, kasi gempak sikit. sebab aku belajar cara nak tinggkatkan trafik melalui shoumix dari blog sini. maaf yee pak2 ibu2. bukan selalu nak bergurau. peace ! :)