CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Isnin, 20 Jun 2011

tak suka yang ini, DISLIKE !

asaalamualaikum, hye peeps!

source: google

bertemu kembali. *kembali laa sangatkan. aku perasan traffic blog aku sekarang semakin kurang, tu bermakna hanya sedikit jee yang datang singgah kat blog picisan sekadar di pinggiran ni. haishh =,= otak semakin merundum, idea semakin tandus, mood semakin berkurang. pada yang sudi hadir ke sini, ku ucapkan terima kasih.

subhanallah ! ada juga manusia bila cakap semua nak serba cantik, serba teratur, lengkap tak terpesong dengan mana-mana ayat. cehh, tapi bila hakikatnya habuk apa pun tarak ! lepas tu janji segala bagai, bagi harapan sana sini. tak boleh pakai deyy.

hoo, dislike dengan perangai manusia yang macam ni. cukup tak suka. if tak dapat nak tunaikan janji tu, tak perlulah nak gebang sana-sini. aku pelik betul dengan golongan sebegini. nak janji memang senang, best jee dengar. tapi bila last-last tak ada apa. janji tinggal janji. bagai memberikan harapan palsu.

haishh, =,=. nak berjanji ni sebenarnya boleh tapi biarlah kena pada tempatnya. kalau tak boleh nak berjanji tu, tak payahlah terlalu memberi harapan sangat. sekadar katakan InsyaAllah sudah cukup memadai. sebab takut macam ni laa jadinya, apa yang dijanjikan tak menjadi sudahnya harapan palsu yang diberikannya. ibarat dalam pepatah melayu "kalau lembu dipegang pada tali, manusia pula dipegang pada janji".

Apakah perasaan anda? mesti ada di antara anda bengang, marah, dan kecewa. :(

pada aku pula aku rasa bengang dan marah sangat2. tapi nak buat macam mana benda dah
berlaku,aku pun tak boleh nak buat apa laaa.


p/s: sebelum nak berjanji tu, fikir buruk dan baiknya dahulu. kalau tak nanti jadi mungkir janji :)

6 0000 awesome blogger says?:

Aimifiqa berkata...

janji penting dalam ape2 phubungan. kalo x tepati mmg sakit hati. ><

Syafiee berkata...

Orang pandai buat janji je. Erk.

oja_alia berkata...

kite kalau da janji,,tp tak tepati mmg kecewe..tp kne fikir jugak kite hanye merancang to Tuhan menentukan sgalenye..

syafiqakarim berkata...

tak suka manusia yg suka berjanji
dan tak suka di mungkiri janji.

Siti Zaleha berkata...

aimifiqa: memang sakit

syafiee: memang pun. pandai jee lebih.

oja_alia: tapi bila daa terlalu sangat berjanji,sangat kecewa kot.

syafiqakarim: dislike!

WidadCutieyGirlZ StorY berkata...

aku pun dislike :)