CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Rabu, 15 Jun 2011

heboh : dari kecik ke besar , dari besar ke kecik. =,=

assalamualaikum, hye peeps !
maaf kekangan idea semenjak ni and kurang mahu menghupdate. alhamdulillah, mood mahu blogging masih ada. straight to the point dengan tajuk aku. pe laa yang heboh sangat dari kecik ke besar, dari besar ke kecik. sebenarnya benda ni daa memang menjadi fenomena normal yang di anggap biasa dalam kehidupan kalangan manusia di bumi Allah ini. tapi perlu dititikberatkan juga dalam penilaian kita sebagai manusia sendiri.

apa yang aku nak katakan di sini, petang tadi aku tengok channel kisah-kisah gosip artis Indonesia. terkejut? mana aku tengok channel indon tu? jangan nak terkejut sangat, hehe. sebab tv kat rumah aku ni memang senantiasa dapat channel dari indon sana secara direct. sesiapa yang duduk kat area jb ni mesti ada dapat channel dari indon tu. tapi tak semua tempat laaa.

korang tahu kan tentang buat operation payudara ni sekarang ini. haaa, tentang tu laa yang tengah hangat and terhangit kat gosip-gosip di kalangan artis indonesia sekarang. macam daa jadi trend sekarang daa benda tu. ada yang nak dari kecik ke besarkan, tak pula tu nak dari besar ke kecik pula. haiyoo, tu semua semata-mata untuk nampak lebih cantik, more sexy and kepuasan diri sendiri. subhanallah !

antara artis yang heboh sedang hangat diperkatakan tentang operation payudara ni.


wanita di atas namanya Malinda Dee. seorang pekerja di sebuah bank di Jakarta yang membuat operation pembesaran payudaranya yang sekarang heboh dipercayai terkena radang payudara.
sangat bahaya. ni kenyataan yang dinyatakan tentang penyakit Malinda Dee.

sumber: aladiw.us

korang kenal dengan Titi Dj tak? err, tak kenal tanya dengan uncle google. dia ni seorang penyanyi di Indonesia. yang terkini kecoh pula yang Titi Dj ni nak buat operation kecikkan payudaranya pula.


"Titi mengaku ukuran payudaranya yang besar membuatnya cepat merasa lelah. Setelah mempertimbangkan Singapura, akhirnya Titi memilih Indonesia saja sebagai tempat operasinya. Selain lebih menghemat, fasilitas medis di Indonesia juga sudah dirasa cukup memadai."

sumber : http://purwokerto-news.blogspot.com


haishh, tu laa yang aku maksudkan dari kecik ke besar, dari besar ke kecik. semata-mata untuk nampak cantik dan sexy, sanggup buat apa sahaja tak kira artis or bukan #retis. sudah cukup cantik ciptaan tuhan yang diberikan kepada manusia. tapi lain pula jadinya. buat operation sana, buat operation sini. padahnya, sakit yang dapat. jadi tak perlu laaa nak buat operation segala bagai. haish, macam-macam dunia sekarang.


p/s: bersyukur dengan apa yang ada, hargailah setiap satu ciptaanNya. ambillah iktibar sekadar sebagai pengajaran. :)

6 0000 awesome blogger says?:

NAZREE berkata...

keep it up berblogging..jangan matikan mood untuk menulis sebab di KBS, kami baca entri kamu~.hehe

Siti Farah berkata...

betol tu.. saya pon baca!!! :)

ZIPPO MILLER berkata...

zippo pong

siti zaleha berkata...

NAZREE: terima kasih. appreciate it !

SITI FARAH: thnx dearest.

ZIPPO MILLER: eh cik abg ni. hehe. thnx too.

ZIPPO MILLER berkata...

kui kui kui...anda ti Tag oleh zippo hahah...zippo wat sagmen

Siti Zaleha berkata...

zippo: oke pkcek