CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Selasa, 7 Jun 2011

err, tolonglah jangan taip PELAT macam budak kecik.

assalamualaikum, hye peeps !
selamat malam. :) err, rasa daa 4 hari tidak menghupdate. haa, malas aku nak berbasa-basi. mesti daa bosan kan ? straight to the point dengan tajuk entry aku nih, pernah dengar tak dengan ayat cenggini.

"eee,sakitnyew ati itew dengan dak-2 tuw"

"omelnya dak tecik tuw"

"akuh tak tawu laa, tak puas ati dengan urg lak. kalo berani dtg laa sini. "

"shaye shayang came awak cangat-2 taw"

"ntah lhaa, agaknya kudd"


OMG ! what the ngekk laa cakap camtu. tolonglah jangan cakap pelat macam budak kecik ! menyampah kot. bukan setakat menyampah jee, meluat ada gak laa bila nampak ayat-ayatmacam tu. lagi-2 bila tengok dekat post status FB.

err, yang selalu aku nampak guna ayat-ayat macam ni budak-budak sekolah laa. yang daa besar macam aku ada gak laa guna ayat macam tu. bukannya apa, kekadang rasa annoying pula bila baca ayat macam tu even perkara biasa. macam budak kecik baru nak belajar cakap pelat ni. aiyoo, macam laa tak boleh guna ayat yang sebetulnya. ni macam ayat tergedik-gedik tu pun ada gak.

cuba sebut ayat macam ni :

"saya sayang sama awak sangat-2 tahu"

haa, kan sedap didengar tu, apatah lagi senang disebut. tak ada laa berbelit-belit lidah ni nak menyebutnya. hoo, adakah ayat sebegitu sudah menjadi trend zaman sekarang? nama jee belajar bahasa malaysia kat sekolah, tapi lain pula jadinya. taip ayat macam budak kecik tak kira di post fb or sms juga. haish, tu laa budak-budak zaman sekarang. soo, tolonglah lain kali jangan taip PELAT macam budak kecik. menyampah u ! heee :)



p/s: maaf yee, kalau ada yang terasa. LU PIKIRLAH SENDIRI !







6 0000 awesome blogger says?:

Kathy Tuah berkata...

kadang2 nampak macam gedik pun ada kan??...teeeeetttt!!!

siti zaleha berkata...

memang gedik pun.

amna berkata...

sangat pelik dan benci !!
kesian pun ada juga.
mungkin terlebih syasyul tu jadi pelat. tamoo tamoo. alolo. hahaha

siti zaleha berkata...

haha. hepp, tamoo,tamoo. menyampah i. haha,

~~Ticer Wann~~ berkata...

emm memang sangat menyakitkan mata dan tekak bila baca ayat-ayat pelat tu..

:)

siti zaleha berkata...

haha. tahu tak pe.