CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Rabu, 25 Mei 2011

tetiba nak...

assalamualaikum ! selamat malam :)
yeahh ! come back, come back semula. mood nak menghupdate malas jee lately ni. sebab ketandusan idea. tetiba jee nak membebel tentang kaum adam dan hawa berpasangan masa cintan-cintun and masa kahwin-kahwin.

KETIKA DI ALAM BERCINTAN-CINTUN

1. mula-mula kenal

mula-mula masa kenal kononnya ala-ala FIRST IN LOVE gitu. comel malu2 bagai. mula laa weewit, kenyit2 mata, usha-mengusha, then sesi idea tukar no phone bermula. soo sweet gitu. ^^ *normal laa tu kan,kan.


2. berbulan-bulan daa kenal or kawan-kawan
lepas berbulan-bulan or lamanya kenal sama-sama dengan selalu bermesej, rancang nak jumpa ala 1st date. weehee, time tu hati berbunga-bunga bling-bling bagai. haha. tetiba jee declare COUPLE. wink,wink.


3. bila daa suka sama suka
de jee yang tak kena, gaduh kecik besar, merajuk sana sini, pujuk sana sini. alolorh, sweet2 jee.


4. sambut anniversary
bila daa lama cintan-cintan, sambut laa anniversary bagai sebagai tandanya kasihnya terjalin. auw,auw jeles tetiba. ^_____^ disambut dari tahun ke tahun kalau lamanya bercintan-cintan.


5. sekejap putus, sekejap couple balik
hai,adat dalam masa cintan-cintun. sekejap putus, jap tu couple balik. ahai gaduh punya pasal yang sana curang sini, yang sini menggatal dengan yang lain. fening fening lalat tengok.

tapi bila daa puas putus, couple balik!

KETIKA DI ALAM PERKAHWINAN

6. buat keputusan, kahwin jeee terus
yeahh, ketika di alam cintan-cintun puasa daa putus, putus baik terus jee kahwin. eee,comelnya kartun tu. sweet jeee. buat kenduri 40 hari 40 malam. lagi bagus, elak maksiat. haha.


7. bila daa jadi husband and wife
bila daa jadi husband wife ni pun asyik gaduh jee kerjanya. si wife merajuk suruh si husband hantar balik rumah mak bapak, si husband pula terkontang-kanting ditinggalnya sorang-sorang.


8. mintak cerai/ bercerai-berai
haaa,gamaknya bila da jadi macam ni. daa tak ada persefahaman langsung senang jeee mintak cerai.


haish, asam garam hidup manusia dalam sesuatu perhubungan. sekejap di atas, sekejap di bawah. aku cerita ni pun apa yang aku dapat tengok sekeliling aku and aku randomkan sendiri.

kan best kalau jadi macam kat kartun ni


comel jeee, bahagia sampai ke tua anak cucu cicit. haha. ^^



p/s: heee, semuanya berlaku setiap hari disekeliling kita.






4 0000 awesome blogger says?:

chenta nana berkata...

cmel sangat entry ni.. tu.. kene slalu banyak berdoa la agar setiap hubungan tu kekal....
btw, salam kenal dr nana :)

siti zaleha berkata...

thnx kamu. heee. salam kenal too

Mr Syafiq berkata...

suka entry ni, thumbs up :)

siti zaleha berkata...

thanks :)