CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Rabu, 4 Mei 2011

mak bila akak boleh kawen uh ?

salam,hye readers.
baru sempat nak menghupdate hari ini. jum baca dialog di bawah ni.


di kala waktu petang yang redup sedang bersantai bersama.

anak: mak,akak jelous laa dengan kawan-kawan akak yang lain.

mak: jelous kenapa?

anak: *hehe,sambil buat muka annoying. akak cemburu dengan kawan-kawan akak. ada yang daa kawen,ada yang daa tunang. akak ni bila laa nak macam diaorang uh mak? umur daa 2*tahun haa, tak siapa pun nak. haha.

mak: kau daa kenapa? daa gatal noooo ke. belajar tak habis lagi nak berangan kahwin. *haaa,hamik kau ! kena sekali sound camtu. haha.

nota pengajaran :
pada anak-anak, lain kali nak cakap benda yang melalut-lalut tu sila cakap dengan berhati-hati yee bila mahu berbual dengan orang tua anda. jangan jadi macam kat atas ni. :)



daa baca dialog kat atas. haha. actually tu perbualan aku dengan mom aku. haa, hamik kau! kena setepek sound dengan mom aku tempoh hari lepas. haha. aku saja jee,tak ada modal nak berbual. berbual mende alah tu. kan daa kena sebijik. terus terdiam aku. hehe.

yess! memang aku jelous ni dengan certain kawan-kawan aku yang lain. ada yang daa kahwin anak satu,belum lagi yang daa bertunang bakal kahwin tak lama lagi. wahh,macam seronok jee an.




sourse: google image


see,sweet jee kan? haha.
berangan jee ala-ala angan-angan mat jenin.
^_______^


p/s:thanks,sudi baca.

0 0000 awesome blogger says?: