CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Jumaat, 6 Mei 2011

hargailah beliau :)

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Bila ku berduka
Engkau hiburkan selalu

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Tempat menyatakan kasih
Wahai ibu

Betapa tidak hanya engkaulah
Yang menyniari hidupku
Sepanjang masa engkau berkorban
Tidak putusnya bagai air lalu

Ibu ibu
Engkaulah ratu hatiku
Tempatku menyerahkan kasih
Wahai ibu


sempena hari obu bakal menjelma, jum nyanyi lagu ni beramai-ramai. lalalalala~~ macam sedap jee suara tu kan? kalau tak sedap nyanyi dalam hati jee laa. kalau tak nanti hujan. huhu ^___________________^

kenapa hari ibu? kenapa? hari-hari lain bukan hari ibu ke? bukan setiap hari boleh jadi hari ibu? takkan nak tunggu hari ibu baru kita nak appreciate mak kita? kalau tak wujud hari ibu ni, entah bila agaknya anak-anak nak ingat mak diorang. eh,macam tu ke?

bagi aku laa, hari ibu kalau takde pun takpe.bukannya apa, kalau kita memang betul-betul sayangkan mak kita, tak payah nak tunggu hari ibu. setiap hari pun boleh kita buat something yang boleh bahagiakan dia. takkan nak tunggu hari ibu baru kita boleh buat ibu kita happy. dahlah hari ibu setahun sekali je. kesianlah kat ibu kita tu nanti.

ibu boleh jaga 10 orang anak, tapi 10 orang anak tu tak mungkin mampu nak jaga ibu dia. tengok, betapa besarnya pengorbanan seorang ibu. sayanglah ibu korang selagi dia masih ada..



p/s: HAPPY MOTHERS DAY buat PUAN RAHMAH. i'm proud to be your daughters. sayang mak ! :)