CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Ahad, 29 Mei 2011

top 10 kesalahan kesalahan pelajar di sekolah

assalamualaikum,hye peeps !
suka bebenor menghupdate time-2 malam cenggini. almaklum tetiba idea datang berlambak selori, terus laa menghupdate. malam-2 cenggini tetiba rindu waktu zaman sekolah. huwaa ! nak jee masuk balik sekolah. jumpa kengkawan, cikgu-2, taman sekolah, pak guard, mak cik-2 kantin, kucing-2 terbiar. huishh ! .

rindu sangat nak belajar sesama, ngorat boy tu ngorat girl ni. haha ! zaman sekolah memang semua orang pasti akan rindu. bohong sangat laa nak cakap kata tak rindu. nampak benor nipunya ~~.
oke, cakap pasal rindu-2 zaman sekolah ni. teringat aku waktu jadi pengawas sekolah dulu atau lebih femes digelar oleh mak aku sendiri " TU BUKAN PENGAWAS, TAPI MAWAS!".
T____T nangis kejap, sampai hati benor mak aku cakap cenggitu. tapi memang betul pun.

memang minat aku masa zaman sekolah nak jadi pengawas, yeah ! almaklum, bebudak sekolah bangga laa dapat jadi pengawas terpilih suka laa catit nama budak-2 yang suka buat kesalahan, dan yang paling femes suka buat spot check ! HAAA, ni memang best sebab time ni boleh dapat macam-2 barang terlarang budak-2 sekolah suka bawak. barang-2 terlarang tu apa of course laa korang tahu sendiri, tak payah cakap laa.

antara SPOTCHECK yang selalu aku dapat
top 10 kesalahan yang pelajar di sekolah

1. rambut panjang
alasan: gunting tumpul, kedai gunting rambut tutup, rambut berkarat-karat, cikgu jeleous sebab bela rambut panjang.

2. warna rambut
alasan: cikgu ketinggalan zaman, saya anak kacukan, cat tumpah atas rambut semasa mengecat rumah, warna rambut semulajadi.

3. kuku panjang
alasan: ketip kuku mahal, senang hendak garu belakang, lambang keanggunan masa kini.

4. tidak pakai lencana dan tali leher
alasan: lencana buruk, tali leher jadi perhiasan, hilang secara misteri ketika basuh menggunakan mesin basuh

5. berborak dalam kelas
alasan: menyelesaikan masalah rumah tangga, senaman mulut untuk masuk pertandingan syarahan.

6. ponteng kelas
alasan: subjek yang tak best, ambil angin, rasa mengantuk, cikgu suka membebel

7. memakai selain kasut sekolah
alasan: kasut basah, kaki sakit baru lepas accident, cagu, fesyen masa sekarang.

8. bawa barang larangan(majalah, handphone, dll)
alasan: mengisi kekosongan masa, harta pusaka yang perlu dijaga.

9. merokok
alasan: ingin menguji tahap kestabilan paru-paru, nampak macho kononnya.

10. bergaduh
alasan: suruh orang tabik, diri lagi hebat.

memang top sesangat laa kesalahan cam tu. ada lagi kot, tapi malas nak taip pepanjang. padahal sememangnya panjang daa. :) biasa laa zaman sekolah dulu. memang tak lepas nak buat hal-hal dulu. kalau tak, tak maknanya dinamakn pelajar sekolah.


p/s: dulu waktu sekolah suka sangat buli pengawas lain waktu jadi penolong pengawas. dajal bebenor. HAHA !





6 0000 awesome blogger says?:

Shahrul Izwan berkata...

hahaha!
saya sbg bekas pengawas skolah dulu mmg slalu jumpe kes2 cenggini..
rase nak cepuk je sorang2! :)

siti zaleha berkata...

hahaha. tahu tak pe. memang pun. tapi kadang masa jadi pengawas dulu, penah gk laa sekali dua buat. haha.

kemboja berkata...

haha.. kadang2 pengawas tu lagi teruk dr student biasa.. tp segelintir jela, x semua.. biasala manusia x semuanya sama..

siti zaleha berkata...

tahu tak pe.

Shahrul Izwan berkata...

ouhh yg saya ada pernah buat dulu is ponteng kelas! bhahaha..

kelas add maths masa form5 dulu saya g melepak bsembang kat kelas sebelah! xpun dgn kakak senior! :P

siti zaleha berkata...

uikss,boleh begitu. saya lg slumber, suka jalan2 lepas habis waktu perhimpunan. lepas rehat baru masuk kelas. cikgu2 da paham bebenor, dgn alasan de kje. padahal g melepak kat bilik pengawas. hahaah