CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Jumaat, 22 April 2011

pemakaian CONTACT LENS itu BEST ka??

hye,hye..
yee,ini menjadi satu tanda pertanyaan bagi aku. tanda tanya laa sangat. tak kesah laa nak kata aku ni kuno sangat kee atau aku terlalu JAKUN sangat or soo whatever. aku tak kesah langsung.

yeee! aku ngaku sebab aku memang KUNO sangat. haha. sebab aku tak berapa PRO sangat laa dengan hal-hal berkenaan contact lens ni. hoho! sebab tu aku tanya best ka pakai contact lens ni?? siapa yang daa memang pro pakai tu,sila bagitahu aku yeee. :) *buat muka nak mintak sidekick kiri kanan. XD

aku selalu tengok budaya pemakaian contact lens ni semakin menjadi trend tak kira di kalangan remaja atau golongan dewasa kini. tapi bila tengok diorang pakai ni terlalu cantik sangat laaa. comel gitu,ala2 mata barbie patung tu.

see,macam2 pilihan warna kan yang boleh kita pilih.


jeles laa gak terdetik bila tengok diorang pakai sebab nanti mata akan jadi sebiji macam bola pinpong macam ni..

see,besarkan?? takut nyahh! :)
sumber:google

hoho! jeles memang jeles bila tengok mereka semua pakai. sebab bila nak pakai mende alah tu kena laa pandai amik tahu tentang hal kebersihan juga laa. kalau tak pandai nanti akan jadi macam ni


*sila tengok dalam-dalam :)


setahu aku,kalau kita tak reti aka tak pandai sangat dalam bab keprihatinan dalam pemakaian contact lens ni akan menyebabkan mata kita kena CORNEAL ULSER. *nak tahu tu apa,sila google. sebab nanti google akan tolong jawabkan untuk anda . hoho! takut kan?

huwaa,terus kecut perut aku tak jadi nak pakai contact lens tu. bahaya ouww,boleh buat rosak mata jee. soo,aku lebih selesa pakai macam ni


*see like nenek kan? :) hoho.

soo,bagi yang daa bese pakai tu,nak tak pakai lagi. hehe. bukan sengaja nak takutkan,tapi memang sebetulnya fakta. :)

p/s; bahu baca lanjut tentang penyakitCORNEAL ULSER boleh terjah and click sini.


terima kasih sudi baca :)













4 0000 awesome blogger says?:

fi berkata...

alaaa , fii da takot nak pakai contact lens .
heee .

siti zaleha berkata...

haha. haiyooo. kena berjaga-jaga

akutetapaku.com berkata...

singgah bc n3 d sini...

singgah2 la disini

http://akutetapaku85.blogspot.com/

siti zaleha berkata...

akutetapaku: nanti sy singgah. :)