CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Rabu, 30 Mac 2011

SEGMEN: DECO DECO BENG BENG BOONG!


JOM JOIN sini!

terima kasih daun keladi ^___________________^

*click untuk tumbesaran itu penting :)


selamat petang readers. oke,kekangan masa kebelakangan ni untuk mengupdate. maaf :). tadi buka-buka blog,terus tengok kat dashboard. u know?? sangat terkejut,follower bertambah seramai 2++. alhamdulillah,terima kasih daun keladi. sudi menjengah ke blog yang lapuk tak seberapa lapuk. :) ada gak yang sudi menjengah ke sini sejak join segmen abg ben. :) pada yang sudi singgah, i will visit u back. thnx a lot. akan semakin semangat laa nak berblogging lepas ni..

TERIMA KASIH DAUN KELADI
^_____________________________^

Isnin, 28 Mac 2011

SEGMEN: GEGAR BLOGGER BARU BERSAMA BEN ASHAARI

entry tetiba rajin pada hari ini. mood ketika rajin mengupdate report plus berblogwalking. eh eh,merepek pula.

tadi gegar blog abg BEN ASHAARI,beliau ada buat segmen. saja 1st time nak join segmen dia nih. macam seronok,ramai blogger yang join. yeah! khas buat blogger baru macam aku. aha,tergedik-gedik jap.



MASUK KE BLOG BEN ASHAARI DAN CARI MANA-MANA GAMBAR YANG ADA
-saya pilih picture abg ben yang ni. nampak 'JAMBU' and macho sikit. heeeee :). saya ambil dari entry abg BEN ASHAARI yang ni 'AWAT LAA DOK KATA AKU BLOGGER POPULAR'.


1. SILA JELASKAN KENAPA ANDA MENJADI BLOGGER

asalnya saya hanya silent readers kepada blog-blog lain di luar sana dan juga yang terkenal like blog Hanis Zalikha dan abg Ben Ashaari. akhirnya dapat sesuatu kekuatan menarik minat untuk menjadi seorang blogger. mula-mula buat blog hanya sekadar meluangkan masa lapang sahaja dan hanya akan menaip berkongsi apa yang perlu sahaja. lama-kelamaan minat berblogging semakin mendalam sebab rajin berblogwalking ke blog-blog lain dan mula menjadi serius. kerana dari berblogging laa,saya dapat kenal antara sesama blogger yang lain selain dapat berkongsi segala pelbagai info-info semasa dan menambahkan ilmu dunia blogging ni. :) like sharing is caring right!

BLOG YANG MENJADI PILIHAN HARIAN





susah kaa mahu senyum?



selamat pagi isnin readers. heeeeee,pepagi ni tak ada kerja nak buat. so0,aku ringan-ringankan tulang dan curi-curi tulang dok berstory-mory di sini pagi ni. oke,jum start membacanya. :)

pepagi ni aku geram sekejap. yelaa,mana tidaknya. pagi tadi aku sampai2 ke tempat kerja aku dengan sorang kawan ni,terjumpa laa sorang kakitangan ni. *lelaki oke. jalan bersebelahan dengan dia. aku dengan baik hati and dengan keperamahannya,aku hadiahkan sekuntum senyuman yang tak seberapa manis bak madu dan gula dengan tulus ikhlas kat dia. kata orang tua, kalau kita senyum pepagi murah rezeki. senang nak masuk. *memang betul pun. tapi bukan senyum sorang2 macam orang gila oke.

aisehh,korang tahu punya hampehh dia tak senyum langsung. memang betul-betul sombong laaa. grr~~ geram betul. susah sangat kaa nak senyum. even tak ikhlas,senyum jee laaa. bukan kena bayar pun. kan senyum itu satu sedekah. susah betul ada manusia macam tu. haishh, kena cover malu jee macam senyum sorang-sorang.



cuba laaa senyum macam ni huh. comelkan. oke,senyum sampai ke telinga macam ni. :)






Ahad, 27 Mac 2011

SEGMEN: 1 HARI 1 BLOGGER THE FACEBLOG


selamat tengah hari readers~~ oke,mood di waktu tengah hari untuk berblogwalking sambil menyiapkan report LI yang tak habis-habis ideanya mahu merepek meraban. ouhh,,bosan.

tadi berblogwalking ke THE FACEBLOG jatuh cinta mahu join segmen yang THE FACEBLOG buat ni. blogger lain mahu join boleh click sini or click jee kat banner tu. lets start to story oke. :)

NAMA/NICKNAME:
nama diberi SITI ZALEHA BTE SALIKAN. boleh panggil siti,zaleha, siti zaleha. :)

NAMA BLOG & RAHSIA DISEBALIK NAMA TERSEBUT:
hee,malu mahu cerita. nama ini blog lapuk yang tak seberapa seperti blog yang femes amos lain diberi nama PUAN RAHMAH DAUGHTERS STORY BLOG. rahsia di sebalik nama tersebut?? nama blog ini diambil sempena dari nama emak saya nama RAHMAH BTE ABDUL RAHIM. sebab dia seorang yang istimewa dalam hidup saya and i'm proud to be her daughter.

CERITAKAN TENTANG BLOG ANDA:
sekadar berkongsi segala cerita yang berlaku di sekeliling setiap hari, menyampaikan dan berkongsi pendapat dan berkongsi ilmu serta info or isu-isu semasa. like iklan says 'macam-macam ada'. :)

TUJUAN UNTUK BERBLOGGING:
mahu berkongsi segala info-info semasa ,perkara-perkara baru antara sesama blogger,menambahkan ilmu dan mahu menambahkan kenalan dan juga berkenalan antara sesama blogger tak kira yang sudah terkenal atau tidak like sharing is caring dalam dunia berblogging. :)

HARAPAN ANDA UNTUK BLOG ANDA:
mahu buat yang lebih terbaik lagi dalam dunia berblogging and hope readers setia membacanya tanpa jemu even tak sehebat blog lain di luar sana. :) semangat untuk terus berblogging!

NASIHAT/PESANAN KEPADA BLOGGER LAIN:
always success guys. if ada pape yang salah,apa salahnya sesama blogger kita bertegur dengan cara yang baik dan berhemah. :)

oke,done!

w

Jumaat, 25 Mac 2011

kenapa ramai yang gila drama KOREA?

source: google


hye,all readers and blogger.
sejak akhir-akhir ni mood blogging aku daa berkurang. huwaa,ke'busy'an sje.. btw,still setia sama blog lapuk ni.

berbalik pada tajuk,nampak tak picture sebesar alam semesta tengah2 jalan tu *besar laa sangat. aku pasti korang mesti tahu kan tu picture apa. siapa-siapa yang minat and tergila-gila sangat dengan cerita KOREA tu mesti tahu kan. aku sendiri pun tak tahu tu picture kumpulan mana.. main pakai copy paste jee picture tu. oke,nampak sangat aku buta dengan kumpulan-kumpulan apa kemenda entah tentang actress2 korea ni. :) *sorry yee kepada peminat2 fanatik korea. sebab aku tak berapa minat sangat dengan mereka semua ni.

sebab tu aku tak amik kesah langsung dengan semua cerita-cerita diorang ni. tapi aku pelik kenapa ramai sangat yang minat gila sesangat dengan drama2 diorang. huwaa :),, best sesangat kaa? adehh,aku kalau tengok cerita diorang yang bercintun-cintan ni,mak aiihh tengok dengan tak ada perasaan ada laa. apa lagi memang tak minat sangat uh cerita diorang.

lain pulak aku tengok mana-mana member2 aku yang mmemang minat sesangat dengan drama2 korea sampai boleh tangkap leleh, alahai,terkejut makk! haha. siap puji2 lagi "hero dia handsome laa" belum lagi "heroin dia comel laa,kiut laa".

uikss,dahsyat betul pujian dia. feeling habis tengok. heee,bukan apa. tak kesah laa korang nak puji pape pun,sebab cakap beribu kali pe pun aku tetap cakap aku tak minat dengan cerita2 korea. aku sendiri pun tengok tak ada perasaan ada laa. :)






Selasa, 22 Mac 2011

biarlah hak masing-masing..

VS



mungkin daa lama kot isu pasal tudung-tudung ni. macam-macam style fesyen tudung yang boleh kita tengok yang sedang menjadi trend. u'olls boleh google sendiri laa tentang trend2 bertudung ini. tapi bukan itu masalhnya yang aku nak katakan sebenarnya.

aku tahu perempuan atau lebih dikenali dengan wanita seharusnya diwajibkan bertudung sebagaimana yang telah dinyatakan di dalam Islam. kehendak manusia kita tak boleh nak paksa2 juga right? yelaa, kita nak suruh orang tu bertudung,lepas tu paksa2. sebab tu semua hak memasing. kalau dia nak pakai,pakai laa dia nanti. kalau dia tak nak,itu hak dia. dan pula tu tak payah laa suka nak memandang serong dengan orang yang tak pakai tudung.

lagi2 kalau suka men'sound'2 ni. tak perlu laa suka nak menjaga hal tepi kain orang,biarkanlah mereka. :)

Isnin, 21 Mac 2011

sang SPHNYX


selamat tengah hari ISNIN readers.
huuuu,sudah mahu lunch laaa.
jum,jum baca sini.
mahu kongsi sama-sama kalian.
pagi tadi aku terbaca kat ruangan artikal menarik kat dalam HARIAN KOSMO!
mahu share sama kalian.
usha sini picture bawah ni.
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:




oke,korang tahu tak ni jenis binatang apa?
ni laa namanya kucing SPHNYX nama saintifiknya.
atau lebih dikenali dengan kucing tanpa berbulu.
selalu kita jumpa kucing yang berbulu,tapi sekarang yang tak berbulu punya.
actually,aku baru tahu kucing spesies ni.
sebab tak pernah dengar pun.
yang tahu ada macam ni anjing jeee.
tak tahu lak kucing ada gak spesies macam ni.
macam comel jee,tapi mesti geli nak pegang sebab dia tak ada bulu.

jum baca tentang mereka.
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
btw,comel sesangat mereka ni.
nak jee pegang2 kalau dapat laaa. :)
ataupun korang boleh baca kat artikel KOSMO! click sini.


Bentuk dan Ciri Kucing Sphynx

Panjang badan sedang, tegap dan membulat didaerah perut seperti tabung serta dada lebar. Kepalanya lebih panjang dibanding lebarnya dan berbentuk segitiga. Dahinya rata dan tulang pipi menonjol, hidung pendek dengan lekukan yang jelas atau hanya sedikit lekukan. Dagu tegas dan sedikit kumis, pendek atau sama sekali tanpa kumis.

Telinganya besar, lebar pada bagian bawah dan berdiri tegak, bagian dalam telinga tidak berbulu. Mata berbentuk bulat lemon dengan ujung bagian luar mengarah ketelinga dan terbuka lebar, semua warna mata diakui dan tidak perlu sesuai dengan warna bulu. Leher panjang, bulat dan berotot.

Kaki panjang dan proposional dengan ukuran tubuh, kaki depan lebih ramping dan lebih pendek dari kaki belakang, jari kaki panjang dengan telapak kaki tebal. Ekor panjang dan berbentuk cambuk, diujung ekor ditemui sedikit bulu menyerupai ekor singa. Kulit seluruh tubuh dengan sedikit bulu bertekstur sangat halus, berkerut dibagian kepala, badan dan kaki. Pada anak kucing jumlah kerutan pada kepala dan kulit lebih banyak.



btw,comel sesangat mereka ni.
nak jee pegang2 kalau dapat laaa. :)
ataupun korang boleh baca kat artikel KOSMO! click sini.
spesies ni kepalanya kecil jee dengan leher yang panjang.
kalau tengok pun macam teruja jee. :)

p/s:risau for tomorrow. lecturer mahu site view. :) keep reading,yaww~~

kenapa suka 'BIG' kepala laaa.

selamat tengah pagi readers..
jarang-jarang update now laaa.
sangat-sangat busy a lot.
heeeee,sama report laaa.
yeahh! percaya laa hanya alasan.

oke,lets start story.
just short entry now!
will update again lepas ni.
aku just geram jeee sama manusia yang suka 'BIG' kepala.
suka buat suka hati jee sendiri.
tak fikir hal orang lain kaa??
pentingkan sendiri jeeeeeee.
huh!
sumpah! sangat-sangat benci.

tolonglah,dah besar boleh fikir mana baik and mana buruk.
jangan kerana pentingkan diri sendiri,mahu jadi 'BIG' kepala.
nanti diri kau sendiri yang menyesal.
yes! memang laa boleh pentingkan diri sendiri tapi bertempat laaa.
jangan sesuka hati sendiri.
THINK ABOUT IT laaaaa!
p/s:thanks kau daa buat aku jadi begini.


hati berkata:
pening dengan report LI yang tak habis2 lagi ni. hari selasa ni lecturer mahu buat 'site view' kat tempat kerja aku. haaa,menggelabah daa ni. apa mahu merepek? belum dengan log book lagi. grr~~ wish me luck guys! XD




Selasa, 15 Mac 2011

menghitung hari sahaja

salam tengah hari khamis readers and bloggers :)
yess~~ time macam ni aku tersenyum ceria sambil menaip entry ni.
*kenapa aku suka? entah laa.
memang tebiat aku pepagi macam ni.
jangan kata aku gila ok! senyum itu 1 sedekah.
oke,beberapa hari tak menupdate sebab ketandusan idea lagi pun line macam h****.
*macam tak ada alasan lain jee la an.
hahaha,normal laaa tu.

lets we go to our story now.
eh eh,aku punya story laa bukan kamu.
*sila duduk diam-diam dan baca dengan slow. 1,2,3 go!
oke, sekarang aku sedang menghitung hari sahaja.
menghitung hari apakah itu??
haiyooo,aku pun tak tahu laaaa.
menghitung hari mahu kahwin ka? nak dapat anak ka? or.........
haha.
no,no,no,no. FULLSTOP!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.





*click untuk tumbesaran itu penting :)
sumber:google. buruk aku kerjakan!



yaaa,ini jawapannya.
sedang mengira hari untuk menghabiskan masa praktikal aku.
hanya tinggal beberapa hari jeee lagi.
yess~~
tapi yang tak bestnya
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
huargghh! kena buat report.
perhh,,kena perah otak nak buat semua tu.
mana nak cilok ayat,idea and so on...
belum lagi dgn final project nanti lepas ni.
ouhh,,ya tuhan bila mahu habis ni.
lambat sesangat nak tunggu masa tu.
:) cool!
hahaha.

after this sudah boleh tunggu grad!





sumber:google

-the end-




p/s; tunggu next entry menghitung hari part 2! :)






























Rabu, 9 Mac 2011

tetiba ada terasa kelainan..


hye all readers..
entry kali ini just ringkas jeee aku nak story.
tak ada idea nak menaip.
tapi pape hal nanti malam aku update.
*cehh,betul ke? tunggu jee laaa
jum kita terus kepada story yang nak dihebahkan pada kalian.
haha.

oke,semalam petang nak dijadikan cerita..
aku pergi pasar malam kat area rumah aku jee.
*kawasan adalah dirahsiakan,sila google map.
haha,iklan sekejap.
aku pergi dengan kawan aku SIKACANGTANAH.

jalan-jalan punya jalan sambil berjogging sampai LEBAM.
bertambah dengan peluh sana sini wangi-wangian asap berkepul..
aha,gimik sahaja.
aku dengan kawan aku ni jalan pusing-pusing sampai LEBAM,tawaf kat pasar malam tu sampai 3 kali.
pecah rekod tak?
haha,bese jee kot.
sampai last tawaf, aku ajak kawan aku ni singgah kat last station kitaorang.
nak beli nasi kerabu. *sbb daa lapar time tu.
time nga syok-syok nak pilih lauk kat situ.
aku dapat merasakan suatu kelainan.
tepek,tepek *sound system.
benda tu basah-basah,lembab-lembab plus euww~~
nak tahu tak apa?
terus-terang aku cakap.
'aku dapat hadiah tahi burung dari burung gagak'
*sila jangan gelak!
u know u all..
grr~~tension+malu+bengan+sakit hati=dan segala macam perasaan timbul time tu.
tak agak-agak seyh burung gagak ni, di'b*****'nya kat atas tudung aku tepat kat kepala.
nasib baik sempat terasa dengan tangan.
euww~~ serious geli,jijik time tu.
macam daa tak ada tempat lain seyh nak 'membuang'.
se'tepek' kat atas kepala aku menjadi habuannya.
bertuah betul.


aku daa menjerit kat situ*sambil membebel sorang-sorang.
sambil tu juga member aku terpaksa tolong bersihkan sisa-sisa mende alah tu kat tudung aku.
grrr~~ geram sangat.
balik jalan menonong jee buat tak tahu.
balik dari pasar malam,dapat hadiah dari burung gagak.
sumpah! aku fobia sesangat kali ni bila daa nampak banyak sangat diaorang terbang.


ni some yang aku kena kat sini.



*click untuk tumbesaran itu penting! :)








p/s: sumpah,daa jadi fobia. lepas ni nak pergi mana-mana bawak payung yee. :)




Isnin, 7 Mac 2011

bila lelaki orang ni rajin sangat bergayut dekat office...


selamat petang readers. :)
haaa,tetiba mood mengupdate di waktu petang datang dengan sendirinya.
lai,lai,lai aku mahu share cerita dekat sweetstalker,rakan-rakan bloggers,kawan-kawan,silent readers ini blog.
sila perhatikan tajuk diatas.
gempak tak gempak. *konon2 jee laaa
haaaaaaaa,saja jee laa nak buat action.
*ni idea pertolongan setan dari fazlin. haha. :)

oke,semenjak aku start masuk praktikal kat sini..............
(tempat adalah dirahsiakan,sila search di google map)
saja nak kacau korang :) *ketawa setan mengusik.
hampir nak dekat dua bulan lamanya aku duduk terperap tertonggek terhangguk terkulat di bahagian unit hasil bersama si fazlin *sila bangga sekejap tuan punya nama ni.
aku selalu perhatikan sorang abang office aku ni.
actually,tempat dia berdepan dengan meja kedudukan tempat aku and member aku lagi sorang.

nak tahu kenapa??
aku sendiri pun tak faham,abang office aku ni rajin terima call.
kalau boleh nak dikatakan hari-hari laaa.
uhh,aku pun naik pelik..

*macam ni laa muka dia bila dapat panggilan telefon..


mana tak peliknya.
daa laa hari-hari dapat call,time cakap pula tu jangan cakap laaa.
memang tak ingat dunia.,uh apa lagi bila daa ketawa.
*mak oi meletup,buruk bunyinya.
entah dari siapa-siapa jee dia dapat call.
rajin sangat uh bergayut.
si abang office aku ni daa kahwin actually.
kekadang member aku selalu tanya.
kalau daa kat office rajin bergayut,kalau kat rumah macam mana huh?
haha,soalan cepumas kau tanya.
agaknya kalau ada orang yang call dia kat uma,confirm kena rembat balang periuk belanga dengan bini dia ni.
*haha,mamandai jee aku bagi jawapan. ada aku kesah?

haaa tu baru rajin sangat bergayut dekat office..
belum lagi korang tengok bila abang office aku ni berchatting dekat YM aka Yahoo Massenger.
haaa,chatting dengan siapa tu aku tak tahu laa.
maybe dengan kawan dia kot.
tapi,pernah satu masa dia add aku punya YM.
aiyooo,nasib aku tak selalu buka. xD.
hahaha,ada lagi bila time dia bergayut tu kat telefon.
suka sangat cakap besar laa.
*bajet bagus sangat laa.
yelaa,contohnya yang pernah aku dengar laa.
"daa tahu salah buat benda tu,suruh laa dia amik kursus tu balik semula. buang masa jeee"
*tahu laaa dia tu banyak pengetahuan (sebab skrg tengah amik master kot), tak payah laaa nak macam berlagak sangat.

kadang aku dengar pun,
eceh,naik meluat juga uh.
daa dia selalu cakap macam tu,pasang telinga jee laaa.
haha.
kadang aku cakap gak kat member aku,
"macam banyak skandal jee abang ni an,hari2 bergayut?"
member aku cakap,
"biasa laa tu,hot sangat laa katakan"
eceh hot sangat kaaa.



muka mamak bawah rumah aku lagi comel macam ni
*eceh,panjang betul entry ini..


p/s: haha,bila aku dapat tajuk ni automatik aku terus update. peace!

Ahad, 6 Mac 2011

tengok tak cerekarama tv3 semalam?


selamat malam readers~~
auw,,sekarang jarang sikit nak mengupdate.
sebab kebuntuan idea uh lagi pun banyak kerja nak buat.
aku sibuk dengan nak buat report LI aku ni.
adehh,maybe akan datang lecturer yang akan nilai aku nak datang tapi tak tahu bila.
nak tak nak kena ready siap-siap.

oke oke,stop aku talking about LI aku.
tetiba malam ni aku teringat nak update cerita cerekarama kat tv3 semalam.
heeeee,patutnya semalam nak mengupdate tapi malas punya pasal. :)
tengok tak cerekarama PINTU TAUBAT.


seriously,sedih sangat.
tersentuh dekat situ weyh.


Sinopsis drama ini mungkin berkisar kepada seorang anak perempuan yang tak sedar dek untung dan bercita – cita tinggi nak berkahwin dengan orang kaya kerana ini lepas dari kepompong kemiskinan.Ahli keluarga perempuan ini (lakonan Nabila Huda) ni terdiri daripada golongan orang miskin dan OKU. Aku rasalah sebab tengok promo tu tengok lakonan Ako Mustapa sebagai orang cacat.Tapi, sangka kan panas hingga ke petang, rupanya hujang di tengah hari. Rupa–rupa dia kena tipu dan terpaksa menjaga seorang nenek yang lumpuh sepanjang berada di rumah orang kaya itu.


soo,jadikanlah cerita ini sebagai pengajaran.

walaupun kita ada adik beradik yang tak sempurna,jangan sia-siakan mereka.



Khamis, 3 Mac 2011

eh eh,aku minat kat laki orang laaa.

assalamualaikum,,
haha. gempak-gempak punya story.
tak ada laaa. saja nak buat gimik jeee.
ketandusan idea,meletup-letup ni.
oke,stop membebel.

eh eh,aku minat kat laki orang laaa.
oke,jangan terkejut.
bukan aku suka betul-betul pun.
gilaa ke apa,minat jee laaa..
aku minat sebab :
-sebab diorang ni nampak matured.
-fikiran diorang matang.
-selalu kemas jeee. xde selekeh-selekeh pun.
-sedikit bertanggungjawab orangnya.

haha,ni apa yang aku nampak and klasifikasikannya jeee.
bukan apa pun,xde laa aku kejam sangat sampai
apa yang korang fikir.


p/s:sebenarnya teringat kat member1 unit ngn aku ni,dia ni rupanya ada secret admire seyh kat tempat kerja aka praktikal kitaorang. haha.




ini laaa orangnya.

*handsome bhai! mai kenal-kenal.

nak tahu tak siapa 'secret admire' dia.. tak boleh blaaa pak guard kat tempat kerja kitaorang yang minat kat dia,ciap add lagi kat fb. memang betul-betul 'hot stuff' laa kau ni lynn. *kau yang cakap sendiri ea. haha.

-the end-

Selasa, 1 Mac 2011

pagi-pagi daa kena perli..



selamat tengahhari bloggers..
cehh~~ time lunch macam nih baru nak mengupdate.
ahai,sibuk sangat seyh.
banyak kerja kat office.
lai,lai,lai aku nak cerita kat korang ni.

pagi tadi hujan mulalah membasahi bumi dalam pukul 6.30am.
auww~~seronoknya kalau sambung tidur pagi2 macam tu.
memang berselubung habis,syokk~~~
sejuk..
okeoke,stop berdreaming.
dengan rajin bercampur malas macam kebiasaan bangun+mandi+ciap2 mahu pergi bekerja.
time tu hujan still lagi tak berhenti.
dalam hati *kan best tak payah pergi kerja. haha.

so0,macam biasalah lepas breakfast ala kadar dengan semanga
t nak keluar dari rumah menunggu member aku yang sama-sama satu tempat kerja dengan aku.
dengan syokk menunggu dalam hujan renyai-renyai manja.
dapat 1 mesej dari si member aku nih.

"weyh,kat uma aku hujan lagi. ko g dlu la. tkt ko lmbt lak. aku mmg lmbt nue nk tngu hjan lg"

aiyaaa,tengok jam memang daa lambat laa.
so0,nak tak nak aku pergi laa calling2 pakcik teksi yang selalu aku naik.

aku: hello,assalamualaikum pakcik. boleh tolong ambil saya sekarang tak? nak pergi pejabat daerah sekarang.
uncle: waalaikumsalam,oke boleh. tunggu 5 minit.
aku: terima kasih pakcik.

sampai2 terus aku naik dengan tanpa segan silunya.
sampai jee depan lobi office aku,lepas membayar tambang uncle teksi tu tetiba ada orang perli aku.

"hah,budak ini bagus. naik teksi bawa helmet. UTAMAKAN KESELAMATAN aka SAFETY FIRST"

cett~~ malu seyh dengar.

daa semua orang pandang aku.
daa laa aku lambat punya laaa diperlinya aku pagi-pagi.
grrr~~~
dengan selamba aku cakap:

"mana ada pakcik. tadi hujan ingat nak naik motor,terpaksa naik teksi. member tak dapat ambil"

time tuh dalam keadaan kelam kabut nak g punch cad.
grr~~ sengal betul punya pakcik jawa pendek ni.
sabar jeee laaa *bak kata dalam cerita hantu mak limah.
daa laa sampai lambat dibaginya aku perli.
malu seyh. haha
the end~~



p/s: so0,lain kali jangan suka datang lambat. he :)
SAFETY FIRST itu memang perlu laa pakcik jawa pendek. :)