CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Jumaat, 30 April 2010

PUSING2 JB..;))

tepat pukul 3.29pm..jumaat..30/4/10
tetiba ptg ni aku dapat masej dr mamat nih..
nme dy WAN MOHD ZAMIR,,kenalan aku kt FB..
terkejot uh gk,,ttbe dy msg aku..
1stly,,dy kc msg kt aku cmnih: '..'
aku :'erk'??
dy :'u bz x skg nih'??..
aku :'x uh..npe??'
dy :'jum kuar ke larkin jum..hehe'..
aku:'nk wtpe??'
dy:'mmm..jp klu kawan i ta jd ikot..i ajak u..k..'
aku:'ok..tp nk wtpe??'
dy:'anto kwn nk blek kg..jp ea..nti i dtg jmpt u..hehe..'
aku:'oke3..kc i ciap dlu..'
then dy kol aku..dy tny cmne nk kuar x..n tny kt ne uma aku..
aku ckp ok uh,,bley..so,,aku ckp uh suh g uma aku ikot arah yg aku ckp..
time tu aku ciap2 uh dlm mse stgh jam..
p/s:actually,,sbnrnya aku terkejut dy kol aku ttbe n ajak aku kuar..huhuhu
ye uh..da lme xcontact,,tw2 dy kol aku..tp b4 2 aku teer'pk gk..
cmne dy tw aku de kt JB an..urmm,,aku kata xpe la nti aku tny dy sendiri..
ngehh,,after aku da ciap aku terus kuar dr uma..
tgok dy da smpai..sgt terkejut gk uh blew da jmp orgny..
sbb bwu 1st time jmp ngn dy..sblom ni tgok kt pic n webbie jep..
not bad uh orgny..ok sje..xd cacat celanya..haha..
p/s:sorry zamir..
dgn muka xd prsn n malunya..aku masok la ke dalam kete dgn selumbernya..
de 2 org mbr2 dy ag lam kete..sorg girl n boy..dy knal an kt aku..
then aku knal kn gk diri aku kt dorg..haha..then aku ikot je uh mne arah driver bwk..aku sgt seronok n bez tgok dorg nih..
actually,,dorg nih sbnrny dak student poly JB n amik course GRAPHIC..
seronok tgok dorg,,sbb dorg de cam sndr..
mse dalam perjalanan ktorg ke larkin..
aku tgok dorg amik pic2 billboard kt tepi2 jln..cntik dorg amik pic 2..
sgt kreatif..seronok sgt..ngeeee~~
teringin nk cm dorg de cam yg aku impikan ssgt..
haha,,sbb aku nih glew suka amik gmbr tw..
ngeee~~klu x dulu aku nk amik kos graphic tuh,,
tp da melencong ke akaun nk wt cmne..
amik je la an..haha..aku sgt2 addicted ngn pic2 ni..
pantang jmp cam,,pasti ambil pic..
pe ag aku suka amik pic org2 sekeliling aku dgn kreativiti aku..
haha~~perasan suda..ngeee~~~
tp mmg bez uh..nice ur pic STEFFI..
;))..THEN lepas 2 ktorg pusing2 uh sekitar bandar JB nih..
kononnya nk msok CITY SQUARE..tp xjd..xtw npe..
myb jln jem kot..ne x nya..jln time ptg2 mmg uh jem glew kentang uh..
haha..then ktorg jln terus je uh melalui dpn ZOO JB..then lalu dpn HUTAN BANDAR..then 1 destination ktorg sbntar kt TAMAN MERDEKA
berdekatan ngn ISTANA SULTAN JB..haha..
dorg amik pic kt c2..cantik sgt+kreatif uh..huhu..
bez..lastly bwu uh ktorg ke LARKIN JB untuk anto mbr si zamir nih..
pulang ke kampung halaman dy..haha..
p/s:thnx 2 zamir..da ajak jln2..
time 2 smpt gk aku tny2 ngn dy..
aku:cmne awak tahu sy de kt JB nih..
zamir:xtw,,ttbe prsn je..
zamir,,haha..ye la tuh prsn awak..pdhal mmg awak tgok kt status FB
sy an..haha..ngaku sje la..ngeee~~~
yg xley elak..mbr dy sume tny cmne aku ley knal ngn WAN MOHD ZAMIR nih..
aku tgok dy,,n dy tgok aku ke bawah..
haha..xtw nk jwb pe..jwb je la pe yg ptot..
lalalalalala~~ngeee~~
OPPPS,,terlbey suda..
oke..;))
then,,after da anto mbr dy..ktorg berciap ntok berjalan pulang..
pehh~~cm xnk tension plak an..
jln jem bhai!! waktu ptg2 nih antara jam 6.30-7.00 pm..
mmg bez..urmmm..dok2 diam je la kt lam kete tuh..
smbil mendengar lagu2 FLY FM yg sdg berkumandang di keroncong2 radio..
haha..mmg panas uh beb..pape pn akhirny ktorg smpai ke uma..
1stly zamir anto an aku lu ke uma..hee~~sgt pnt even xwt pape..
dok sje lam kete tuh..pdhal punggung aku nih da kematu..
dek kne tunggu ngn JALAN YG JEM+SESAK tuh..;))
p/s:sukasukasuka;))

MACAM2 RAGAM..;))



semalam dalam pukul 8.00 pm lbey,,nk diceritakan..
aku dengan selamatnya sampailah kt JB tercinta dgn selamatnya..
*sgt poyo punya ayat..
haha,,ye uh..da smpai JB aku pny la dok menunggu member aku..
untuk jemput aku pulang ke rumah dari larkin..
time aku tengah dok 2gu member aku nih...
macam2 ragam yang aku nampak and tengok+teliti kat terminal larkin tuh..
ne x nya..da la sarat dgn himpunan org2,,yang terdiri
dari pelbagai bangsa,agama,budaya,warna kulit dan sebagainya..
bak kata DATOK SERI MOHD NAJIB BIN TUN RAZAK: 1MALAYSIA
la katakan..hahahaha..tw xpe!!
wakakakak..cm xnk penuh lah plak an kt terminal tuh..
hahaha,,de yg nk blik kampung..pulang ke negeri n negara masing2..
de plak tuh yg nk g merantau jauh2,belajar n pergi bercuti uh..
haha..macam2 uh mlm 2 yg aku dpt tgok..
de yg xbley plak tuh..
time aku nga dalam kelaparan glew2 teramat sgt,,
aku ambil keputusan untuk pi pekena burger MCD+air coke kesukaan ku di situ..
sambil menunggu member aku nih..
de uh seorang UNCLE nih,,nk kata xbtol..dy cm org btol..nk kata dy nih xbtol..
urmm,,nth lerh..aku pn xtw..
hahahaha..dipendekkan cerita..sambil aku tengah menikmati makanan aku nih..
aku terperasan uh dy nih dok jauh selang 3 meja dari aku jep..
dy nih pny lah dok sorg2 kt meja tuh,,bley ckp sorg2 ag kt c2..
sume org tgok pelik kt UNCLE tuh,,
aku pn xtw npe..time 2 jep..ttbe dy tegur aku..
dy ckp kt aku..'AMOI,,U MANYAK CANTIK UH'...
hahahaha..whats UNCLE??
I TA SALAH DENGAR KA??hahahahaha..u silap pandang ni UNCLE..
adehh~~sangat kelakar..punyalah aku wt angguk2 an je pe jwpn dy tuh..
haha..pdhal sebenarnya aku nk elakkan wt xtw jep..
pasal de bbrpa orang nga pndg kt kami b2 jep..
haha,,ngn muka xbersalah nseb bek mbr aku cpt2 smpai..
trus aku BLAH dr c2 jep..haha..terus aku cte kt mbr aku..
ketawa besar kami lam kete time tuh..ngeee;))
p/s;pape hal pn tnhx UNCLE..haha.;))

COMING HOME 2 JB..YESS!!


yess,,hari ini pulang jb..mmg bez..sangat seronok..
bayangkan uh 2 bln seyh lamany xblik..sgt2 rdu..
hahahaha~~
btw,,cmne nk blik..asal nk blik je..de test lah..
pe la..tp bila nk blik plak..my mom xkc..
adehh~~ag hampeh..de nk suh aku dok memerap jep
kt BANGI nih..cm harem!!
bapak bosan glew doe,,hahaha..
xpe2,,yg pntg aku dpt blik jb even jp je b4 final nih..
pe org ckp,,nk dpt restu la katekan..
hahahaah..poyo sje aku ni..
;))..

Isnin, 26 April 2010

DEMAM FINAL SEDANG MELANDA..

pergh!!
da nk dekat final kot..
adehh~~
demam final telah melanda..
3/5/10 ni aku da start final..
cm xnk cuak uh plak an..
da u xget ready ag..
cm xnk tension plak an...
wakakak~~
papehal pon leks suda..
heee~~
*leks uh sgt..
pdhal xstudy pape pn ag..
hahahaha..
cuak kot..
ne xnya..
final nk dekat da..
sume dok bertungkus-lumus..
nk study..
dgn menghadap buku yg tebal xbape nk tebal uh sgt..
*tebal kot..
smpai sanggup berdagang siang mlm..
p/s;org kte xtdow mlm..
hahaha..
sampai mata pn jd lebam and sembap..
semata2 kerana final..
ye uh..
time final ni uh..
nk kne wt tol2..
nk kne capai target pe yg kita mahu..
tol x??
tol kot~~
wakaka..
btw,,xnk uh de pape subjek yg kantoi..
haha..
bese uh..
da nmenya STUDENT..
normal uh 2..
bukak n bace buku 2..
kasi mata sampai lebam..
perghh!!
mmg bez..
smapi2 kne pakai mata 4..
ahha..
*ckp kt diri sendiri plak an..

p/s;btw,,pape hal pn..to member2 aku GUD LUCK 4 UR FINAL EXAM..
jwb yg terbaek..same2 kita berjuang..;))

MELAYAN KERENAH KAU..;))


26 april 2010,,12.00am-3.20am
itulah antara jam yang sepatutnya waktu orang2 sedang enak di buai mimpi..
tapi kali ini lain plak ctenya..
member aku sorang nih..
xley tdow..
adehh~~
punyalah aku tengah syok2 nk lyn mimpi..
dia kacau aku..
punyalah sengal..
tw x sebab pe??
haha..
mestilah da tw an..
mbr aku nih xbley tdow..
hahaha..
aku lah yg kne jadi mangsa..
temankan dy..
jadi bahan kena kaco ngn dy..
aduhai azren..
ko tw x..
gara2 kau smpai skg aku xley tdow..
hahaha..
mangkuk ayun tol..
bley plak ttbe ri ni..
dy merengek2..
nk mam..
lapo da tahap gaban..
aku suh tdow dy xmahu..
nk gk dy mam..
aduhh~~
nk xnk kene layan lah kerenah kau..
hahhaah..
azren3...
pape hal aku syg kaw lbey doe!!
antara kul3.20am-5.00am..
haha..
nseb bek la mbr aku de..
bek ai nk bwk si kawan aku nih g mam..
kami berempat..
aku,,azren,,naim n ciput..
melepak di kedai mamak seksyen 15..
hahaha,,
mmg sgt bez time tu..
bergurau senda,,sakat-menyakat..
bermulalah antR satu sme len..
wakakaak..
mmg xbley bla..
aku n ciput menyakat naim n azren..
ketawa smpai pecah perut pd waktu pg tuh..
ahaha..
ble sume perut da kyg..
masing2 da ngntuk..
huhu~~
sygs korang lbey uh..
to naim n ciput..
aku meleweyh2 ngn diaorang smpai kt lam kete smpai ke uma..
haha..
macam ngok ngek..
~~hahahaha~~
ble da smpai uma..
cm sengal...
aku punyalah melabuhkan tirai badan aku di tilam yang empuk+xbrpe la empuk no0..
haha..
aku pulak yg xbley tdow..
hangguk tol..
punyalah aku da pusing kiri,,pusing kanan..
sme gk aku xbley tdow..
haaaaaaaaaaa~~
ini sume gara2 azren uh.,.
aku xbley tdow..
waaa~~da uh aku sok ce claz..
confirm aku tersengguk2 lam claz nti..
aniaya aku..
hahaha..

*p/s:btw,,pnt da sbnrnya aku bebel..aku pn xtw pe yg aku merepek..
haha..sebenarnya aku merepek pagi2 nih disebabkan aku xbley tdow..2 aku teringat wt la merepek meraban kat cni..ahahaha..ni sume gara2 MELAYAN KERENAH KAU..

Ahad, 25 April 2010

KAU YANG TERBAEK..



NORAZREN BTE MOHD HASHIM..
itulah nme bagi empunya di atas..
haha..
p/s:sorry azren aku upload pic kau kat sini..
aku bukannya nak promote kau atau pe..
tapi,,
aku nk kau tahu..
bahawa aku terlalu sayang sgt2 kat kau..
kau lah satu2 satunya KAWAN TERBAIK aku..
tiada siapa yg dapat menggantikan kau..
dihati aku..
kau tahu..
walaupun kau selalu tegas dgn aku..
aku tahu..
kau bukannya sengaja suka begitu..
tapi pe yang kau lakukan itulah..
kau telah banyak mengajar aku..
kau lah kawan terbaik aku..
di dunia dan di akhirat..
dah bermacam2 aku belajar dari aku..
kau ajar aku wat kje dgn betul..
walaupun kadang kala aku ni degil..
tapi kau tetap TEGAS dgn aku an..
haha..
itu yang aku suka..
aku banyak belajar masak dari kau..
wahahaha..
tapi paling the bez..
ko pny masak tu ag sedap dari aku..
kau ag teror masak..
hehehehe..
hanya kau tmpt aku bercerita,,
berceloteh..
bergaduh..
bergurau..
and anything yang kita lakukan bersama..
KAULAH YANG TERBAIK..
dgn semua itulah membuatkan hbgn kita rapat..
haha..
*bermadah sudah..
pape hal pun aku nak kau tahu
I LUV YOU A LOT MY DEAREST BESTIES..
our friendship till never the end!!
u must know it..
*p/s:mish u alot..;))



Sabtu, 24 April 2010

ingatan ku kekal padamu!

ingatanku tetap kekal padamu..
10/2/2004..
itulah tarikh keramat yang xdapat aku lupakan sampai sekarang..
aku terlalu merinduimu..
tarikh itu mengingatkan aku..
tarikh itulah yang membuat aku tetap ingat..
diwaktu kau meninggalkan aku dan keluarga..
aku masih ingat sehingga sekarang..
kini genaplah 7tahun kau telah meninggalkan kami sekeluarga..
SALIKAN BIN KARMAN..
itulah nama ayahku...
sepeninggalan lamenya kau maniggalkan aku..
aku terlalu merinduimu AYAH..
kau meninggalkan aku di saat aku masih memerlukan mu ayah!
di saat aku sedang mahu mula meningkat dewasa,,
tapi kini...
kau tiada disisi kami..
AYAH..
aku sentiasa memerlukan mu ayah..
tiada siapa yang dapat menggantikan kau di hati kami..
andainya kau masih hidup..
aku pasti gembira bersamamu..
kongsi kegembiraan,kesedihan bersamamu ayah..
tapi itu semua sekadar mimpi ku..
tapi aku benar2 mahu mu ayah..
mahu kau pulang kapada kami..
dipangkuan kami..
YA ALLAH..
kenapa kau terlalu cepat mengambil dia dari kami YA ALLAH!!
KENAPA???
kau mengambilnya disaat anak2 nya melangkah dewasa..
disaat mahu mula melangkah mengenal erti pahit manis kehidupan..
tapi kau telah mengambilnya pergi!
YA ALLAH..
maafkan aku..
aku xdapat terima semua ini..
AYAH..
sudah 7 tahun kau meninggalkan kami..
kau tahu..
aku sekarang sudah berjaya melanjutkan pelajaran ke IPTA..
biarlah bukan di U..
seperti mana yang kau mahukan..
tapi aku pasti akan meneruskan permintaan mu ..
ayah..
aku terlalu merasa kasihan pada ibu..
yang terpaksa berhempas pulas..
setiap hari..
mengerah kudrat 4 tulangnya..
untuk mencari rezeki setiap hari untuk kami..
ayah..
aku xsanggup melihat ibu sebegitu..
setiap hari keluar bekerja..
untuk anak-anaknya..
kau tahu!!
dari saai itulah aku bertekad..
*aku pasti akan memberikan hadiah kejayaan buat ibu..
aku tidak mahu melihat kau bersusah payah lagi..
untuk aku dan adik..
andainya aku berjaya..
aku akan mengambil alih semua bebanan mu IBU!
aku akan membalas segala jasa2 mu..
AKU PASTI BISA!!
insyaallah..
hanya doa2 mu adalah bekalan untuk ku..
amin!!
AYAH!!
aku doakan semoga arwah mu tenang disana..
ditempatkan disisi orang2 yang beriman..
mungkin ALLAH menyayangi mu..
kau tunggulah aku disana..
aku pasti mencarimu..
hanya bekalan sedikit alfatihah dan yaasin..
ku hadiahkan buatmu..
AMIN!!
AKU MENYAYANGI MU AYAH!!

WELCOME 2 MY BLOG DEAR...

hye sume!

WELCOME TO MY PAGE..
OUR DEAR..
p/s:hope u'all enjoy when read my blog..
cheers!!;))