CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

THE AWESOME MR & MRS BLOGGIE :)

Jumaat, 31 Disember 2010

goodbye 2010,welcome 2011


auww,tajuk entri yang menyayat hati.
haha..btw,tinggal 1jam lebih sahaja lagi tahun 2010 bakal melabuhkan tirainya.
so0,sama2 laa kita mengucapkan selamat datang untuk tahun 2011.
let's he bolder,wiser and stronger in 2011!
build new bridges,fix broken ones,with lots of success,good luck,peace, and harmony,always walk with love and an open heart.
setelah setahun berlalu dan kini muncul tahun baru lagi. wahh,confirm2 umur masing2 makin meningkat tua ke 30an,40an or 50an. haha. pada yang daa hampir2 mahu meningkat tua tu terima laa seadanya yang anda bakal melalui umur itu. heeeeee :)
btw,ia hanyalah angka dan harap2 tuhan masih panjangkan umur kita. insyaallah :).

apapun, jadikanlah kisah kita di tahun lalu sebagai semangat untuk terus berusaha. walaupun adakala tumpas di tangan kegagalan namu janganlah patah semangat untuk terus melangkah. sama-samalah kita bersyukur pada tuhan kerna kita masih diberikan bernafas dan mampu untuk beribadat kepadaNya. amin.

okeoke,cakap pasal tahun baru ni confirm setiap orang ada akan pasang azam tahun baru juga kan. wahh~~ kasi kongsi sikit sama PUAN RAHMAH DAUGHTERS ni korang punya azam boleh tak? haha~~ tak nak kongsi tak apa gak. sebab orang cakap SHARING IS CARING right!

nak tahu azam aku apa?
haaaaaaa,apa uh? lalala~~
i wish wanna to finish their studies and want to quickly hold a roll of accounting diploma where i want to gift to my mother who has sacrified much more for me. i love u mom and thanx a lot.
oke,cukup daa tu. banyak sangat lak nak membebel.
pada yang masih ada lagi azam korang hajati tu belum tercapai, tunaikan laa yee.
hee,nak tak nak bawa lerh ke tahun depan 2011 ni. :)

semoga tahun 2011 akan datang ni lebih baik dari tahun 2010. amin. kalau ada yang menyambut tu kat luar sana ingat2 laa. jangan melampaui batas sudah. banyak kejadian bakal berlaku di malam tahun baru ini. yelaa,ada yang sambut dengan bf/gf,kengkawan,saudara mara tak juga dengan family. tahu2 nanti masuk paper muka depan tajuk besar! huh kau, sama2 mahu mengingati sahaja.

so0,masa daa menunjukkan 1jam lagi sahaja cepat2 laa pasang niat korang yang mana belum pasang lagi ea. sempat lagi nih. tahun baru,azam baru, pe lagi nak baru. err,,whatever je laa :).




*lastly,pic dari minah gedik. :)
amik kau!


"HAPPY NEW YEAR PEEPS!"




Khamis, 30 Disember 2010

kalau perempuan tanya..

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke,budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini,ye..
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, ye.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

Kalau perempuan kata:Ini motor abang ker?
Makna tersembunyi:- kereta abang kene tarik ke...? MOTOR KAPCAI BURUK ADA HATI NAK BAWAK AKU. KALAU SUPERBIKE KE OK LAH. "ko gile nak suruh aku naik moto ni???!"




p/s:hanya iklan semata-mata. :)

Rabu, 29 Disember 2010

proud to be MALAYSIA

wah,tahniah untuk MALAYSIA. proud to be MALAYSIA. HARIMAU MALAYA!! membawa balik Piala AFF Suzuki Cup 2010untuk negara. mereka telah mencatat sejarah untuk tahun 2010. tahniah sekali lagi kerana sudah kembalikan martabat bola sepak negara. ALHAMDULILLAH.

seronok tengok semua gembira dengan pencapaian bola sepak negara setelah tamat melawan dengan negara INDONESIA di stadium Gelora Bung Karno,Jakarta. dan lebih-lebih lagi bila melihat rakan-rakan facebookers tidak berhenti mengupdate status mereka mengucapkan tahniah kepada hero kita. bole click di bawah untuk melihat betapa bangganya mereka. :)


*sila click untuk tumbesaran itu penting! heeeeee. :)



tahniah HARIMAU MALAYA!!

Jumaat, 24 Disember 2010

i will keep this moment

haishh,lama betul xbuat post entry..
huhu,pemalas betul empunya blog ni an.
AAAAAACHOOOOOMMMMMMMMMMMM!!
kan daa bersin,byk sgt habuk ni.
meyh,meyh lap sikit.
haaa,kan daa bersih.
eh eh eh,membebel lak aku ni.

oke,jum ke tajuk yang aku nak story ni..
err~~ apakah itu??
heeeee.

ouhh,damn! 2010 sudah hampir melaburkan tirainya means kita daa nak hampir dengan penghujung tahun dan akan datang muncul laa tahun 2011.ee,cepatnya masa berlalu.ouhh,mesti korang banyakkan moment yang best2 tak kesah laa sama ada sedih,pahit,manis sama ada dengan kawan2,family,cousin2 or sepupu sepapat korang an. haha! sama laa macam aku. ouhh,memang best an. nak je diputarkan balik,tapi nak buat macam mana,masa begitu pantas berlalu. grr~~ aku sebenarnya rindukan moment dengan semua member2 sekelas sejawat yang seangkatan dengan aku di kolej. aha,SECTION 1! huh,really damn mish a lot! this some picture saat2 bersama mereka.





yess,saat2 berbuka puasa bersama pada 24/8/2010 di TASIK IDAMAN,bangi. just deal bersama some kawan2 yg join je. yang lain tak dapat nak join. btw,its oke. kami semua enjoy time tu. lalalala~~







time open class raya at kolej bersama madam hazirah. ngeee~~ rindunya.






moments of graduation night at PALACE OF GOLDEN HORSES. auww~~ gorgeous and handsome semua time nih.








uh,the best damn thing moment yang aku suka. saat2 photography classes. saat2 happening,gedik,sewel, kecoh. ouhh~~ memang sporting mereka. :)


ahli2 keberet mesyuarat:
WELCOME TO THE CLUB~~


olie,wawa,nurul,bella.

azman,syafiq,yoe.

wawa,fiza,daya

scha,fiqa,ogy.

si pembuli kelas antarabangsa,wafiy.
tak ada dia,tak hidup suasana kelas.

azhar,ayien.
mimi,muaz.

syera,vasanthi


aina,fatimah

lynn


sarah

K.A.M.I
housemate,classmate and friend.
aku,hani,fatin,ira.





moment yang sangat indah bersama kalian. wish u all gud luck and to the best for our last semester guys. i will keep this moment the best damn thing that i remember. :). maaf kalau ada tersalah bahasa atau kata2 di dalam entry ni.

ALL THE BEST GUYS!!






*nota kaki:yg mana xde pic dalam ni sorry ye,
xdpt nk upload sbb line berukband mcm tenuk.



Selasa, 14 Disember 2010

DAPAT TAG DARI SI BDAA KECIK

aha...
dapat tagged laa.
dari spe?? yeyeye~~
dari si NUYA..
terima kasih sayang,da tag akak.
auww~~luv u laa adik. aha. :)
oke now jum kita soalan apa yg kena tag nih..
oke,ready!

1.adakah anda rasa anda HOT?
err,saya hot tak? awak lagi hot kot..

2.upload gambar wallpaper yang anda guna sekarang?




3.cerita pasal gambar nih?
err~~ my classmate,gathering fasting together. 24/8/2010,ouh miss sgt time nih.

4.kali terakhir makan pizza?
arr,tak ingat laa. bulan 10 xsilap with my housemate.

5. lagu terakhir anda dengar?
taylor swift- enchanted. kott laa. tak ingat tajuk lagu. :)

6. apa yang anda buat selain selesaikan tag ni?
aha,of course blogwalking sambil berjogging. :)

7.selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?
err~~ LEHA TEMPE (jangan gelak ok!)

8. tag lagi 5 orang

9.siapa orang no 1 dengan anda?
my cousin!

10. katakan sesuatu dengan no 5?
hyee qila.

11. no 3 ada hubungan dengan siapa?
ntah laa,dia geng blogger sy je..

12. bagaimana pula dengan no 2?
xkenal laa sygg. geng blogger gak.

13.katakan cinta kepada no 4.
i luv u najwa. aha. :)

14.berikan 4 fakta orang yang kamu tag?
aien si cousin sy yang sewel,
timah,qamarguyz,najwa,qila...err~~kamu cool,hebat and comel kot.


oke,done. gud luck geng!

give away akhir tahun 2010

terjah punya terjah berblogwalking sambil berjongging..
*cett,nampak no0 menipu tuh..
peduli apa aku...
haha.
aku terjumpa kat some blogger nih adakan give away akhir tahun 2010..
aku jumpa give away ni kat belog tuan punya ni TOK ESAH
pelik kit name dia nih. nak masuk tekan jep kt link name tuh.
aku tertarik dengan give away ni.
sje je mana tahu rezeki la katakan..
nak join ni pn ada gak dia punya syarat..
(tak ada syarat maknanya bukan laa contest yee)
haha.
oke sila baca syarat2nya:

1.buat entry pasal GIVE AWAY AKHIR TAHUN 2010 and letakkan pic ni skali then linkkan terus kat entry tuan pny belog ni.


2.letak pic atas 2 kt side bar korang then link an gak ke belog dia.

3.nak jadi follower dia boleh,tak nak pun tak pe.

4.buat satu slogan tentang, " Azam saya tahun 2011 ialah........"
tak lebih 100 patah perkataan.

5.tag 3 orang @ lebih blogger lain dan pastikan diorang tahu bahawa mereka telah ditag.

6.
jangan lupe tinggalkan nama dan link entry penyertaan korang kat
kotak komen entry "GiveAway Akhir Tahun 2010" belog dia.


SLOGAN SAYA:
azam saya tahun 2011 ialah aku akan pastikan aku nak grade tahun depan ni insyallah, sebab aku nak beri hadiah segulung diploma aku itu untuk ibu aku yang tersayang PUAN RAHMAH BT ABDUL RAHIM and my sister. sebab hanya aku harapan mereka dalam family aku. doa ibu aku adalah yang paling utama untuk bekalan aku sepanjang bergelar student. thnx mum! err~~ aku nak jadi seorang akauntan yang berjaya! sebab aku nak balas balik apa yang ibu aku da berkorban berhempas pulas selama ini untuk aku n adik dan macam-macam lagi laa. (xlbey 100 pth perkataan an)

kawan blogger aku nak tag,err~~

men pakai tag je. oke,done! selamat beramal ye.





Sabtu, 11 Disember 2010

award again

aha,award dari blog Caerwhizz.net..
wahhh~~suka betul dapat award ni.
thnx en.caer.




comel ark award dy ni..
comel an..
nk jadi follower dy,click jep kt link name dy tuh.
aha,
tp an before nk amik award dy ni de syarat2nya.
nk tw syaratnya click kt belog dia ea.

kne wt pantun untuk berkaitan pasal dia tu.
ehe,aku pn men pakai hentam keromo wat pantun pasal caer ni.
jgn ketawa auw..
ni pantunnya:

gendang-gendut tali kecapi,
kenyang perut suka hati,
blog caer nama diberi,
confirm jatuh cinta dengan blog ini.

oke,done. :)


Award dari CIK EIYDA.


.

comel an.
disebabkan follower dia dah 1000++, so dia bagi AWARD khas untuk follower2 dia..

CONTEST SHOUTBOX COMEY BY FATIN HANANI

yeye,,
semalam da pasal 1st time dapat awards.
kali ini aku nk try masuk 1st time contest ni.
cam menarik jep.
blog ini aku terjah dari blog cousin aku si AIEN SAMIAN..
saja je..
mana tahu ada rezeki aku menang.
haha.
jom join ramai2..
kalau korang nk follow bole click kt link name dy ni..
contest shoutbox ni by FATIN HANANI..
comel laa blog dy.
hehe.



oke now aku nak tag 2 orang laa..(spe erk)

cehh,aku main pakai tag sebab xtw nak tag spe. selamat mencuba!


Jumaat, 10 Disember 2010

1st time dapat awards..

oke..
aku nk buat entry pasal aku baru 1st time dapat award dari another blog yang aku jelajahi td..
gila 1 ari ni kje aku berblogwalking kt blog orang.
so0,nice laa blog korang.
haha.
seronok baca blog diorang de macam-macam ada.
yang paling menarik bila baca blog yang ada mengadakan tutorial.
kat situ menarik perhatian aku and aku follow up diorang punya blog.

1ST AWARD dari blog NURUL SYAHINDAH:



*hehe,i follow u.


2ND AWARDS dari SIS MEOW:




*belog sis ni comel sgt. nk follow,tekan jep kt nama kt atas tu ea.



3RD AWARDS dari ANIS DIYANA:



*nk follow dy,click je kt link name dy tuh. belog dy pn cantik gk uh. syarat2:

Copy syarat-syarat dibawah untuk ambil award ( comel ) ini okey !

1.Mesti follow blog dia.
2.Mesti copy syarat-syarat apabila ambil award ( comel ) ini
3.Beritahu dekat chatbox dia lepas ambil award ni
4.Tak boleh buat award ni seperti award diri sendiri
5.Dilarang mengedit apa-apa pada award ini .Contohnya kamu tukar laman web blog dia jadi laman web blog kamu dekat award ni . Aih , banyak cantek !
6.Award ni tak boleh tag kepada sesiapa . Kena ingat tu !


*nota kaki:thnx :)